Rólam

Gyógyulás testnek és léleknek…

Ki vagyok? Miről szól a szolgálatom? Ki a herbalista? Mi az a Misszió?

A nevem Viktor. Lelkipásztor vagyok és herbalista. Célom, hogy az emberek megismerjék a gyógynövények rejtélyes világát és aktív részeseivé is váljanak ennek a világnak. Tarts velem és tudj meg olyan titkokat a gyógynövényekről, amik a füveskönyvekből kimaradtak.

 A Pilisi Bioszféra Rezervátum területén élek, ahol naponta járom az Erdőt, hogy óráról órára és percről percre váljon szorosabbá kapcsolatom a teremtett Természettel és annak minden Lakójával. Lelkészként egy igazán különleges helyen szolgálok, Dömösön, egy 1000 esztendős templomban, amit hegyek, patakok, erdők és egy hatalmas folyó vesz körül, de még ennél a helynél is szívesebben tartom az istentiszteleteket a Természetben. Bár már kisgyermekként rabul ejtett a növények varázslatos világa, de épp negyedszázaddal ezelőtt készítettem el életem első fiolányi gyógynövény kivonatát, immár laboratóriumi körülmények között. Azóta élek herbalistaként. Bár sokan a gyógynövény-szakértő szinonimájaként használják, ez a szó nem csupán a gyógynövények többszempontú ismeretére és használatára vonatkozik, hanem annál valami sokkal gazdagabb jelentéstartalommal bír. Egy életformát jelöl. Kijártam sok iskolát, hogy fitoterapeutaként, fitokémikusként, gyógynövény-termesztőként, erdészként és etnobotanikusként a lehető legjobban megismerhessem a gyógyító és mérgező növények világát, de ez a megismerés valójában a mindennapokban csúcsosodik ki, amikor mint Testvérek közt járok közöttük és “jó papként” tanulok, tanulok, tanulok…

Az ismeretek átadását és a gyógyító munka zömét egy különleges misszió keretében végzem, melynek neve Isten Patikája Misszió. A Misszió célja, hogy mélyszegénységben élő embertársainkhoz vigyük el a gyógyulás anyagi lehetőségektől független és nem utolsósorban környezetbarát formáját, továbbá hogy minél szélesebb réteggel ismertessük meg a tudományt, hagyományt és lelket ötvöző módszereinket, valamint szemléletünket, ismeretterjesztő előadások, szakképzések és terapeuták szakmai továbbképzéseinek formájában.

Ha kíváncsivá tettelek, kérlek, tekintsd meg írásaimat, vagy látogass el egy előadásomra. Szeretettel látlak!


Megjelent az új könyvem, ami már kapható a nagyobb könyvesboltokban! Szeretettel ajánlom!

Kérlek, kattints a képre, hogy ízelítőt kapj a tartalomból!